За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, у I кварталі 2015р. середньостатистична сім’я Чернігівської області щомісячно витрачала на продукти харчування 2466 грн. (включаючи вартість продуктів, отриманих із особистого підсобного господарства). Частка витрат на харчування зросла до 54% сукупних витрат населення області (в Україні – 55%). Добова вартість харчування одного жителя області в середньому становила 43 грн.
Найбільше грошей домогосподарства Чернігівщини витрачали на купівлю м’яса та м’ясопродуктів – 440 грн. (18% сукупних витрат), овочів, включаючи картоплю – 396 грн. (16%), хліба і хлібопродуктів – 383 грн. (16%), молока, сира та яєць – 291 грн. (12%), олії та жирів – 244 грн. (10%).
Одним жителем області в середньому за місяць спожито 20,2 кг молока, молокопродуктів та масла, 19 яєць, 10,1 кг хліба і хлібних продуктів, 8,6 кг картоплі, 7,5 кг овочів і баштанних, 4,8 кг м’яса, м’ясопродуктів та сала, 3,9 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 3,4 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, 2 кг олії та інших рослинних жирів та 1,4 кг риби і рибопродуктів. Порівняно з I кварталом 2014р. значно зменшилося споживання риби і рибопродуктів, фруктів, ягід, горіхів, винограду, м’яса, м’ясопродуктів та сала. Споживання яєць, олії та інших рослинних жирів, молока, молокопродуктів та масла, навпаки, дещо збільшилося.

Головне управління статистики у Чернігівській області

 

Позначки: ,